"EFT is de gids van je drijf.._..krachten

 

"EFT uitgangsstelling:

 

De oorzaak van alle negatieve emoties is een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam. Onze onopgeloste negatieve emoties zijn vooral medebepalend voor de meeste fysieke en psychische pijnen en ongemakken. Gezien met EFT onze emotionele onevenwichten geklaard worden zien we vaak verzachten of elimineren van die lichamelijke en mentale klachten.

EFT is een relatief nieuwe ONT-DEKKING die reeds bij duizenden personen een oplossing heeft geboden voor zowel emotionele als fysieke ongemakken,inclusief pijn.Het is een techniek die hoofdzakelijk gebaseerd is op meridiaantherapie

(vb. acupunctuur) maar hier worden geen naaldjes gebruikt.

Wel worden speciaal gekozen meridiaanpunten

fysisch gestimuleerd door er met de vingertoppen op te tikken terwijl bepaalde bewoordingen worden uitgesproken. Het is een eenvoudig te onthouden proces en je kunt het overal gebruiken.Het is ook een holistische aanpak waarmee bedoeld wordt dat men de totale persoon ziet met alle fysieke en psychische kenmerken.Deze holistiek is reeds aanwezig in een aantal andere technieken zoals de traditionele chinese geneeskunde die al meer dan 2000 jaar geleden ontwikkeld werd.

In de jaren 1920 stelde Einstein dat alles( inclusief ons lichaam)uit energie is samengesteld. Als alles energie is moeten we door in te werken op ons energiesysteem in staat zijn onze fysiekeen mentale problemen aan te pakken.En omdat voorgaande beweringen lang door deconventionele wetenschap genegeerd en over hethoofd werden gezien kunnen we nu eigenlijk heel dikwijls stellen dat EFT vaak werkt waar andere benaderingen schijnbaar geen effect hebben.Als je eenmaal vaststelt hoe EFT in staat is negatieve emoties te klaren zul je vervolgens merken dat ook fysische ongemakken milder worden of zelfs volledig verdwijnen.Je kunt EFT voor zowat alles toepassen,van schrik, via bezorgdheid en verdriet,tot het verbeteren van sport- en andere prestaties.Voor een uitgebreide lijst van emotionele en fysieke ongemakkenkun je best naar de EFT toepassingen kijken op de specifieke pagina.We moeten echter ook durven kijken naar mogelijke beperkingen bij het toepassen van EFT. Dat de techniek een perfectie is zou geen wijs oordeel zijn. Maar de resultaten zijn soms spectaculair en EFT is zeker complementair aan alle bestaande technieken.

Een klein percentage van de bevolking heeft echter zeer serieuze emotionele onevenwichten en hier is het dus aan te raden je wijze geest te gebruiken en je niet op het pad te begeven waar je niet thuis hoort. EFT heeft ook niet de pretentie een vorm van vernieuwde geneeskunde te zijn en niets laat ons dan ook toe te beweren dat consult van gespecialiseerde mensen in onze samenleving(artsen, psychologen, therapeuten, enz.)overbodig zou zijn, maar EFT kan bij al deze vormen van aanpak aardig meegenomen zijn.

EFT tikpunten vrouw.jpg
Tikpunten EFT mannen